A Grandis projekt eddigi eredményei

   
         
 

2016.10.12.

Grandis projekt indító rendezvény

2016. október 11-12-én került megrendezésre a Grandis XXI. projekt első nemzetközi partnertalálkozóját Budapesten. A két napos projektindító találkozó eredményeként megkezdtük a közös munkát, melynek első munkaszakaszát az Aston University (UK) vezeti. Az első munkaszakasz célja a Grandis projekt keretében kifejlesztésre kerülő képzéshez kapcsolódó helyzetfelmérés és szükségletelemzés. Az eredmények révén képet kapunk az európai gondozói- és idősápolói szakképzésekről, a szociális- és idősgondozás aktuális állapotáról valamint az érintett célcsoportok igényeiről és szükségleteiről.

 
   
   
 

2017.02.20.

Társaságunk, a Corvus Kft. közreműködésével 2016. őszén elindult a Grandis XXI. projekt megvalósítása.

Az összefogás célja egy gyakorlat orientált, modul-rendszerű, kompetencia-alapú továbbképzési tematika és az ehhez kapcsolódó tananyag kidolgozása, amely alkalmas lehet arra, hogy a szociális szakképzésben résztvevőket felkészítse a gondozott, idős emberek otthonába telepített, életfunkciók megfigyelésére, riasztásra alkalmas okos eszközök, és az önálló életvitelt elősegítő, interneten keresztüli kapcsolatteremtést, kommunikációt, tanulást támogató IKT rendszerek hatékony alkalmazására.


Cél, hogy a kidolgozott tananyag ne csak a formális képzésben (OKJ) résztvevők száméra legyen elérhető és hasznosítható, hanem a családtagjukat, rokonukat ápoló magánszemélyek számára is .

A projekt megvalósításában az alábbi partnerek vesznek részt

  • PROMPT-H Kft.
  • Universidad Europea de Madrid SL
  • Guimel - Training, Innovation and Consulting Society
  • The Irish Computer Society
  • Aston University
  • Veszprémi Szakképzési Centrum Öveges József Szakképző Iskolája és Kollégiuma
  • SZÁMALK-Szalézi Szaközépiskola
  • Corvus Kft.

Az elmúlt időszakban a projekt keretében elkészült a magyar ország-tanulmány, melyben feldolgoztuk és áttekintettük  a szociális képzési rendszer jelenlegi helyzetét, sajátosságait, a gondozásban közreműködők körét és a projekt célcsoportjának, az idős, otthoni gondozásra szolgáló személyeknek IKT eszközökkel való ellátottságát és használati szokásaikat.

A közeljövőben várható, hogy rendelkezésre áll a hasonló francia, ír, brit és spanyol ország-tanulmány, melyek egybevetése és megvitatása után elkezdődhet a nemzetközi követelményeknek megfelelő tananyag fejlesztő munka.

Honlapunkon rendszeresen beszámolunk a projekt eredményeiről és az elkészült termékekről

   
   
 

2017.06. 22.

Grandis projekt rendezvény Birmingham-ben

A Grandis XXI. projekt második partnertalálkozójára 2017. június 21-22-én került sor Birminghamben (Egyesült Királyság), az Aston Egyetem épületében. A találkozón különböző országok 8 partnerszervezetének 20 szakértője vett részt és alkotott egy közös munkacsoportot. A projekt koordinátora, Hartyányi Mária adott a résztvevők számára átfogó képet a projekt jelenlegi állásáról és részletesen ismertette a további feladatokat.

 

   
   
 

2017.09. 08.

Lezárult a Grandis projekt felmérése

Sikeresen befejeződött a Grandis projekt idősek körében végzett igényfelmérő online kérdőívezése és kiértékelése, amely az internet használat és az elektronikus eszközök ismeretét vizsgálta. Értékes információkat gyűjtöttünk az időskorúak online eszközökkel kapcsolatos elvárásairól.
Köszönjük annak a több száz válaszadónak a munkáját, amivel segítették az eredményes felmérést.

   
   
 

2017.11. 24.

Grandis projekt találkozó Dublin-ban

2017. november 23-24-én került sor Dublinban a Grandis projekt harmadik projekt találkozójára az ICS épületében. A találkozón valamennyi együttműködő partner képviseltette magát. A találkozó sikeres volt, mivel az eddigi szükségletfelmérések alapján sikerült meghatározni a tananyagfejlesztés pontos tartalmi és terjedelmi kereteit.

 

   
   
 

2018.01. 22

Összegző elemzés

Elkészült az összegző elemzése az időskorúak internet és IT eszköz használati szokásairól szóló nemzetközi felmérésnek, mely a Grandis XXI. projekt keretében készült el. Az elemzés angol nyelven az alábbi linken érhető el.

Experiences and attitudes of older adults to technology for healthcare

   
   
 

2018.01.31.

Internet az idős generáció szolgálatában

A Grandis projekt keretében online kérdőíves felmérést végeztünk idős emberek körében 4 országban, többek között Magyarországon is, hogy azonosítsuk az olyan IKT eszközökre vonatkozó igényeiket, melyek segítenek az életminőségük javításában.
Szerettünk volna átfogó képet kapni arról is, hogy mennyire nyitott ez a korosztály olyan új képességek elsajátítására, melyek segítségével közösségi hálózatokhoz tudnak csatlakozni és ezáltal kapcsolatot tudnak tartani családtagokkal, barátokkal, biztonságban és önállóan élhetnek saját otthonukban és a közösség aktív résztvevői lehetnek minél hosszabb ideig. 
A felmérés összegzése elérhető a projekt honlapján: http://grandis.prompt.hu/hu

 

   
   
 

2018.05.16.

Elkezdődött a tananyagfejlesztés a projekt keretein belül

A Grandis projekt keretében folyamatosan folynak azok a tananyagfejlesztő munkák, melyek végén négy nyelven lesznek elérhetőek az idősgondozásban használható IT eszközöket bemutató tananyagok. Honlapunkon folyamatosan beszámolunk a fejlesztési munkálatokról és az elkészült tananyag elérhetőségéről.

   
   
 

2018.05.22.

Grandis projekt találkozó Franciaországban

2018. május 31 és június 1. között kerül megrendezésre a Grandis projekt következő projekt találkozója Arcachon-ban, Franciaországban. A találkozó célja a tananyagfejlesztéssel kapcsolatos kérdések véglegesítése, a pilot képzés előkészítése.

   
   
 

2018.11.15.

Előrehaladott állapotban vannak azok a tananyagok, melyek négy nyelven hamarosan elérhetőek lesznek a Grandis projekt honlapján (http://grandis.prompt.hu/) az idősgondozásban használható IT eszközökről.

 

   
   
 

2019.04.10.

2019. május 9-én kerül megtartásra a Grandis projekt záró konferenciája, melyen beszámolunk a projekt eredményeiről és ahol bemutatjuk az elkészült tananyagot. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. regisztráció és további részletek itt találhatóak:

http://grandis.prompt.hu/hu/content/megh%C3%ADv%C3%B3

 

   
   
 

2019.05.10.

Grandis projekt zárórendezvénye

A mai napon nagy sikerrel került megtartásra a Grandis projekt eredményeit bemutató konferencia, melynek több, mint ötven résztvevője volt különféle iskolákból, szociális ellátás területén működő intézményekből.

   
   
 

2019.05.11.

Grandis projekt zárórendezvénye

2019. május 10-én került lebonyolításra a Grandis projekt utolsó partner találkozója Budapesten. A találkozó célja a projekt eredményeinek összegzése és a projekt zárásával kapcsolatos adminisztrációs teendők megbeszélése. A Corvus Kft. számára nagy szakmai fejlődési lehetőség volt a projektben való részvétel, mely révén jelentősen bővültek szakmai ismereteink.

   
   
 

2019.05.12.

Grandis projekt keretei között kifejlesztett tananyagok végleges változtata

A mai naptól elérhető a Grandis projekt keretében kifejlesztett magyar nyelvű tananyag végleges változata a http://moodle.grandis21.hu/ linken. A tananyag ingyenesen hozzáférhető és az idősgondozásban használható infokommunikációs eszközök használatába vezeti be a tanulókat.

   
 

 

           
             

Kapcsolat

Corvus Oktatási Központ
2100 Gödöllő, Fürdő utca 19.
Telefon: 28/432-767

E-mail: info[kukac]corvuskft.hu

 

Szakmai képzéseink

Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó
Óvodai dajka tanfolyam
Pedagógiai és családsegítő munkatárs
Bérügyintéző tanfolyam
Társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyam
Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam
Szakács tanfolyam
Cukrász tanfolyam

Könyvviteli továbbképzés 2017.

Informatikai képzéseink

ECDL Start tanfolyam
Szövegszerkesztő tanfolyam
Táblázatkezelő tanfolyam
Adatbázis-kezelő tanfolyam

Nyelvtanfolyamok

Angol nyelvtanfolyamok
Euro nyelvvizsga-felkészítő

 

Euro nyelvvizsga

Vizsgaidőpontok
Vizsgadíjak
Jelentkezés nyelvvizsgára

Vizsgaeredmények